L’ecosistema emprenedor valencià mostra tota la seua força i potencial en l’esdeveniment ‘VIT Emprende Summit 2018’

09/07/2018 12:00

Museo de las Ciencias

L’ecosistema emprenedor valencià mostra tota la seua força i potencial en l’esdeveniment ‘VIT Emprende Summit 2018’

La primera tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha inaugurat ‘VIT Emprende Summit’ 2018, la cita anual de referència de l’ecosistema emprenedor innovador en la ciutat.

En aquest esdeveniment, organitzat per València Activa a través de VIT Emprende , s’ha realitzat un balanç de les principals accions de la comunitat VIT, que explica actualment amb 500 startups i més de 4.500 membres registrats, sent el tercer ecosistema d’Espanya després de Madrid i Barcelona.

cartel summit V3 horizontal

“A València donem la benvinguda a totes les persones que vulguen desenvolupar una idea innovadora, som una ciutat oberta que té molt que oferir i que és conscient de les facilitats que precisen projectes com els vostres”, ha defensat Sandra Gómez.

València, ciutat de referència per a l’ecosistema emprenedor

‘Vit Emprende Summit 2018’ ha congregat a un nombre destacat d’emprenedors, startups, acceleradores, inversors, escoles de negoci, universitats, coworkings, mentors i comunitats de coneixement de la ciutat. Concretament, més de 300 persones han participat en l’esdeveniment.

Durant la jornada s’ha presentat la nova plataforma VLC Tech City, que permetrà crear un nou model de ciutat innovadora i tecnològica basat en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat.

En aquest sentit, Sandra Gómez ha traslladat el seu desig de “situar València com a ciutat referent en innovació i emprendimiento a nivell internacional”, alhora que ha destacat la labor de VIT Emprende “una comunitat clau per a l’ecosistema innovador valencià, que està més viu que mai”.

Aquest fórum, clau per al emprendimiento valencià, ha reunit a alguns dels speakers internacionals més influents, procedents de llocs clau com Silicon Valley o Massachusetts, epicentres del desenvolupament tecnològic i la innovació. El fermall final ho ha posat Cynthia Barnhart, rectora del MIT (Massachusetts Institut of Technology), que en la seua intervenció ha compartit algunes de les experiències més destacades en matèria de emprendimiento de la seua prestigiosa universitat.

Balanç i futur de VIT Emprende 

En l’últim any, amb l’objectiu d’internacionalitzar l’ecosistema, s’ha fomentat la participació i promoció en fires com 4YFN a Barcelona, juntament amb la realització de missions d’estudi i comercials, com la del passat mes d’abril a Silicon Valley.

També s’han desenvolupat diferents accions formatives, com la Woman Edition, o cursos de programació com el Talent Coder Femení. Igualment, en enguany s’ha premiat el talent emprenedor en els premis València Startups Awards, i la celebració de l’esdeveniment internacional Startup Sesame Summit.

Quant a accions futures convé destacar la futura participació de VIT Emprende en la missió Tel Aviv DLD Innovation Festival, una nova missió a Silicon Valley i, com a principal novetat, celebrarem el València Startup Market, un esdeveniment que convertirà un dels punts més emblemàtics de la ciutat en un gran aparador per a les startups de la comunitat VIT Emprende.

DONDE:
Museo de las Ciencias