Alternacoop recapta 7.550 euros per a crear la primera gasolinera solar valenciana

Un total de 60 mecenes financen en la plataforma Lateuaterra el projecte de la cooperativa de vehicles elèctrics compartits

AlternaCoop, la cooperativa valenciana de vehicles elèctrics compartits, vol implementar en l'àrea metropolitana de València la primera xarxa de vehicles elèctrics compartits que es recarreguen amb energia solar. Després de posar a disposició cotxes elèctrics de lloguer, la cooperativa farà un pas més i instal·larà la seua primera "*electro-*linera", un punt de càrrega per a aquests vehicles que ocupa una extensió de 700 *m2 i que funcione gràcies a la energia solar. La companyia ha aconseguit l'objectiu dels 7.235 euros que s'havia marcat i ha aconseguit un total de 7.551 euros amb l'ajuda de 60 mecenes en la plataforma *Lateuaterra.

"La mobilitat sostenible és un dels eixos centrals sobre els quals s'ha de treballar en la lluita contra el canvi climàtic. Necessitem evolucionar com a societat i buscar altres formes alternatives de desplaçament que sobrepassen el vehicle privat, que actualment es troba un 95% del temps parat. En paral·lel al foment del transport públic, el vehicle elèctric compartit pot ser una de les nostres alternatives", explica Vicent García, actual president de *AlternaCoop, que al costat de Nuria Vázquez, Rafa Esteve i *Melchor Monleón, entre altres, van fundar la cooperativa en 2017.

Llig la notícia completa en ViaEmpresa

ajuntament-vlc vlc-activa vlc-activa