Mangrana Ventures desenvolupa una app de diagnòstic mèdic a través de dibuixos

Es tracta d'una aplicació virtual d'atenció primària que no utilitza llenguatge escrit, orientada a la població que no parla idiomes majoritaris o no pot llegir

La startup Mangrana Ventures ha desenvolupat una aplicació mòbil de diagnòstic mèdic basada en dibuixos perquè siga fàcilment accessible a tothom. Es tracta d'una aplicació virtual global d'atenció primària que no utilitza llenguatge escrit, orientada a la població que no parla idiomes majoritaris o no pot llegir. “Volem que tothom puga tindre accés i saber si el que li ocorre és greu o no, i per tant, si necessita anar al metge de manera urgent”, explica Laura Sampietro, Chief Innovation/Scientific Officer de l'empresa barcelonina.

L'aplicació guia a l'usuari a través d'imatges per a arribar a un “diagnòstic de presumpció”, el qual no és revelat al pacient, qui només és informat de si necessita assistència mèdica urgent o no. L'app es basa en els 23 símptomes “que representen el 90% dels casos de consulta a serveis d'urgència d'un hospital” i pot arribar a processar fins a 336 diagnòstics. Basada en Intel·ligència Artificial, compta amb més de 3.000 imatges per a identificar les possibles malalties dels usuaris i a més permet fer un seguiment de la malaltia per si varien els símptomes. Així mateix, explica Sampietro que han inclòs especificitats per a identificar els símptomes de la Covid-19.

Continua llegint en Economía 3

ajuntament-vlc vlc-activa vlc-activa