Oportunitats de negoci en el món dels superalimentos

En el Departament de Santander (Colòmbia) estan preocupats perquè un dels símbols culturals de la seua gastronomia, les formigues culonas, sembla que enguany es neguen a abandonar el formiguer. Una de les causes estaria en el canvi climàtic amb una alarmant reducció en la població de les culonas, font protéica i petjada d'identitat de la població des dels temps dels indígenes.

No és l'única cultura que incorpora insectes a la seua dieta. Encara que a alguns puga semblar-los repugnant, saltamartí, cucs de seda, formigues negres, mosques o grills podrien integrar-se en una dieta més sana que la que habitualment consumim, alhora que es contribueix a la sostenibilitat del planeta i a erradicar la fam en el món.

Trillions és una startup valenciana que es  proposa revolucionar el món de la nutrició esportiva mitjançant el consum de les seues barretes i boles protéicas elaborades a base de farina de grill i altres insectes. Fundada per Gabriel Vicedo Cornello i Albert Mas Gomis, argumenten que ja són més de 200 milions les persones en el món que consumeixen insectes en la seua dieta habitual i que més de la meitat del contingut de la farina de guille és proteïna.

Més informació en Valencia Plaza

ajuntament-vlc vlc-activa vlc-activa