En el Departament de Santander (Colòmbia) estan preocupats perquè un dels símbols culturals de la seua gastronomia, les formigues culonas, sembla que enguany es neguen a abandonar el formiguer. Una de les causes estaria en el canvi climàtic amb una alarmant reducció en la població de les culonas, font protéica i petjada d'identitat de la població des dels temps dels indígenes.
No és l'única cultura que incorpora insectes a la seua dieta. Encara que a alguns puga semblar-los repugnant, saltamartí, cucs de seda, formigues negres, mosques o grills podrien integrar-se en una dieta més sana que la que habitualment consumim, alhora que es contribueix a la sostenibilitat del planeta i a erradicar la fam en el món.
Trillions és una startup valenciana que es proposa revolucionar el món de la nutrició esportiva mitjançant el consum de les seues barretes i boles protéicas elaborades a base de farina de grill i altres insectes. Fundada per Gabriel Vicedo Cornello i Albert Mas Gomis, argumenten que ja són més de 200 milions les persones en el món que consumeixen insectes en la seua dieta habitual i que més de la meitat del contingut de la farina de guille és proteïna.
Més informació en Valencia Plaza