VIVES EMPRENDE-copia

Assessorament i formació d'emprenedors per a facilitar l'accés al mercat laboral de persones parades

Vives Emprende s'emmarca dins de l'estratègia d'intervenció de Acció contra la Fam en l'àmbit de l'ocupabilitat a Espanya i en concret en la Comunitat Valenciana, l'objectiu general de la qual és “facilitar l'accés al món professional de persones en situació de desocupació a través de la millora de l'ocupabilitat i l'adquisició de competències emprenedores”. 

Aquest programa ofereix assessorament, formació i accés a finançament (microcrèdits, préstecs, micromecenatge, subvencions...) perquè facen realitat la seua idea emprenedora.

Objecte:

El Programa Vives Emprende és un programa de formació i assessorament per a persones emprenedores que recull els principals aspectes per a la posada en marxa i els primers passos d'una empresa, amb l'objectiu d'afavorir en les persones participants l'adquisició, actualització i millora dels coneixements tècnics per a la posada en marxa i desenvolupament d'una iniciativa empresarial.

Objectius específics:

Fomentar l'adquisició i entrenament de competències clau tant tècniques com emprenedores per a posar en marxa un projecte de negoci.
Formar i assessorar les persones participants en la generació dels seus models de negoci fomentant l'autoocupació i l'emprenedoria tant a nivell grupal com individual.
Acompanyar a les persones en el desenvolupament d'iniciatives de treball per compte propi, reforçant la posada en marxa del projecte emprenedor.
El programa formatiu es divideix en diferents sessions que recullen cadascuna de les àrees d'essencials de l'empresa i que, al seu torn, està lligades amb l'estructura bàsica per a la definició i desenvolupament d'una iniciativa empresarial, Model de Negoci i el Pla d'Empresa.

En concret s'estableixen els següents mòduls:

DESIGN THINKING I MODEL DE NEGOCI
MÀRQUETING I GESTIÓ COMERCIAL
RH, ASPECTES LEGALS I GESTIÓ FISCAL
GESTIÓ ECONOMICOFINANCERA I CERCA DE FINANÇAMENT
EXPOSICIÓ ORAL I PRESENTACIONS EFICACES
Al costat de les sessions de contingut teòric- pràctic, es desenvoluparan unes altres d'acompanyament i mentorización, en les quals s'assignarà un tutor per cadascun dels projectes participants.

Calendari i Lloc d'impartició del curs

Les sessions tindran una duració de 4 hores cadascuna, en horari de matins en els mesos de octubre a desembre de 2019 i s'impartiran a València.

Certificat d'aprofitament.

Una vegada finalitze la formació, s'entregarà a l'alumnat un certificat d'aprofitament, sempre que s'haja assistit a la major part del programa i es presente dins del termini corresponent el Model de Negoci i el Pla d'empresa com a treball lliurable.

Aquesta activitat se circumscriu dins de les accions programades per Vives Emprende cofinançades per el Fons Social Europeu dins del Programa Operatiu d'Inclusió Social i de l'Economia Social (POISES) 2014-2020, i compta amb el cofinançament de Bankia en acció. La formació és impartida per el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de València.  

Places limitades per a un màxim 35 participants, començant les sessions del Programa el 22 d'octubre de 2019.

Inscripcions: www.vivesemprende.org

VIVES Emprende és un programa que ja s'ha realitzat en 8 Comunitats Autònomes (Andalusia, Astúries, Catalunya, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra) i arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana.

ajuntament-vlc vlc-activa vlc-activa