PREMIS EMPRÉN ESPORT

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat que presideix Juan Roig, i el diari Marca tornen a unir les seues forces per a llançar la sisena edició de Emprén Esport, un programa dirigit a fomentar l'emprenedoria esportiva en la Comunitat Valenciana i a descobrir talents empresarials vinculats al món de l'esport.

Per a aquesta nova edició, es busquen emprenedors sota el concepte ‘Que res frene els teus somnis’, en clara al·lusió a fomentar la creativitat i l'enginy dels participants. Aquest lema pretén encoratjar als emprenedors al fet que creen en les seues idees, ja que a vegades una bogeria de projecte pot convertir-se en tot un fenomen. Exemple d'això són la Volta a Espanya, Wimbledon o bàsquet en cadira de rodes, projectes que sense els seus impulsors hui no existirien i ens haguérem perdut una part important de la història de l'esport.

Tots els emprenedors esportius poden presentar el seu projecte esportiu fins al divendres 11 d'octubre. Si bé pot optar als premis qualsevol persona física o jurídica de tot el territori nacional, el projecte presentat ha d'executar-se en la Comunitat Valenciana. Les sol·licituds es formalitzaran en la web www.emprenesport.marca.com.

Per tercer any consecutiu, el València Basket Club col·labora en el desenvolupament del programa Emprén Esport. Una de les opcions per a la presentació de candidatures és “L’Alqueria del Basket”. Aquesta categoria està concebuda per a la recepció de projectes específicament vinculats al bàsquet i que han d'executar-se en L’Alqueria del Basket, l'espectacular instal·lació dedicada al bàsquet de formació i que el València Basket Club va inaugurar al setembre de 2017.

Igual que en la passada edició, es mantenen les cinc categories per a presentar candidatures. Les cinc línies per a optar als premis Emprén Esport 2020 són les següents:

Esdeveniment Esportiu: Esdeveniments que siguen originals i atractius, i que reunisquen una alta participació
Esport Base: Programes que impulsen l'esport entre la població més jove i contribuïsquen a detectar nous talents.
Esport Adaptat: Iniciatives que estimulen la pràctica esportiva entre persones amb alguna discapacitat.
Comunitat de l’Esport – Esport Turístic: Esdeveniments que consoliden a la Comunitat Valenciana com un focus d'atracció per a combinar l'esport i el turisme.
L’Alqueria del Basket: Projectes vinculats amb la pràctica, promoció i desenvolupament del bàsquet, i que contribuïsquen a la visibilitat i posicionament d'aquesta instal·lació.
Respecte a les ajudes econòmiques, se seleccionaran dos projectes guanyadors en cada categoria. Per al primer classificat, el premi serà de 25.000 euros més la inscripció del lider del mateix en el curs Focus en Esport, que s'imparteix en EDEM. Per al segon, l'ajuda serà de 12.000 euros. Els projectes guanyadors es coneixeran durant la segona quinzena del mes de novembre.

Durant les cinc edicions anteriors, la Fundació Trinidad Alfonso i Emprén Esport han donat suport a un total de 44 projectes. Atletisme, ciclisme, futbol, handbol, esports de muntanya, gimnàstica, rugbi, natació, bàsquet, pilota valenciana, triatló, colpbol, tennis de taula, ioga, judo, voleibol… Tots aquests esports han sigut protagonistes dels 44 premis entregats. I la xifra de beneficiaris ha superat les 60.000 persones.
 

ajuntament-vlc vlc-activa vlc-activa